Beste Wijnliefhebber

“ De interesse voor wijn en het maken ervan is als een virus in je bloed die niet te genezen is “

Het mooie van een goede wijn is dat elk glas net even anders smaakt dan het glas ervoor of dat glas erna. Wijn ontwikkelt zich, is altijd in beweging en dat maakt het voor mij zo enorm interessant. 

In een bijna grijs verleden heb ik allerhande Horecaopleidingen gevolgd
waaronder een uitgebreide wijncursus. Dat was in de beginjaren 70’ en wat wist
men in die dagen van wijn. Alleen de betere restaurants hadden een uitgebreide wijnkaart en iemand die je tegenwoordig Sommelier zou noemen. De nieuwe wijnlanden waren nog onbekend en boze tongen beweerden dat veel van de goedkopere wijnen rechtstreeks uit de fabriek kwamen.

 

Of dat zo is weet ik natuurlijk niet, maar wat ik wel weet is dat ik sinds mijn tienerjaren altijd al die grote droom had om ooit een eigen wijngaard te hebben.
Dat verlangen werd een jaar of 15 geleden weer nieuw leven ingeblazen toen ik vanwege mijn werk als TV Producer ineens door de uitgebreide wijngaarden van het Paarlgebied in Zuid Afrika reed en weer een jaar later door de prachtige wijngaarden van Californie.

“ Had ik maar een stukje grond “ ging vaak door mijn gedachten en aangezien ik die nu heb was de stap naar de aanplant van de eerste stokken niet zo’n grote stap. En dat was zes jaar geleden!